To uker på Rarotonga

Da var det allerede gått to uker siden vi kom til Rarotonga. Bortsett fra et par dager med tidvis mye regn, og noen få regnbøyer innimellom noen andre dager, har været vært strålende fint. Det har vært litt i varmeste laget, selv om det bare er 30 grader gjør en veldig høy luftfuktighet at det føles ennå varmere. Vi bader mye, og oppholder vi oss i huset må vi ha noen pauser foran vifta eller ta en kald dusj av og til. De siste dagene har det heldigvis vært litt kaldere.

Huset vi har leid er utrolig fint. Vi har tre store soverom, to bad, stor stue med to store sofaer, grei kjøkkenavdeling, overbygget "terrasse" med vaskemaskin, tørketrommel og tørkesnor og en stor terrasse med bord og stoler og solsenger. I tillegg har vi fin hage på begge sider av huset. Beliggenheten er også veldig bra. Huset ligger tilbaketrukket fra hovedveien, men det er allikevel bare 200 meter til stranda. 


Vi har leiebil hele oppholdet, noe som gjør at vi kan farte rundt akkurat der vi ønsker, når vi ønsker. Vi kjører til ulike strender, og tar oss også noen byturer.


Mange lurer nok på hva vi kan ta oss til hele dagene i så mange uker. Dagene flyr faktisk avgårde! Vi våkner mellom 06.30 og 08.00, noen sover lenger enn andre;) Etter litt frokost er vi som regel i gang med skolearbeid ca. kl. 08.00. Vi arbeider effektivt i et par timer, og har da fått unnagjort det vi skal for å holde oss ajour med skolen hjemme. Malene er riktignok ferdig med sitt skolearbeid lenge før de andre, og kan da leke med Mathea. 


Etter litt lunsj er det solkremsmøring og pakking før vi setter kursen mot ei strand. Der blir vi som regel mellom to og fire timer. Når vi kommer hjem er det middagslaging, lek og avslapning. På kvelden har vi innført unospilling, og den som har vunnet flest ganger ved oppholdets slutt skal få en premie. 


Innimellom dette skal vi også vaske, henge opp og brette klær, vaske opp, rydde, bake brød og ordne diverse andre ting. Det kan være tungt i varmen, og tar derfor lenger tid enn vanlig.
Så dagene går altså unna, men den store forskjellen fra hjemme er jo at vi har mye mer tid til ungene her. God tid gjør også at det er lettere å legge merke til de små, gode øyeblikkene i hverdagen. 


Å kunne sitte utendørs på kvelden mens vi hører bruser av bølgene som treffer revet som omkranser øya. Å løfte blikket opp på den fantastiske stjernehimmelen som er her. Barna som legger seg ned side om side på terrassen for å se på stjernene. Små barneføtter som løper over den hviteste sand for å kaste seg ut i et krystallklart og varmt Stillehav. Samholdet som er mellom barna når de ikke blir dratt hver til sitt i sin vante hverdag hjemme. Små barnehender som rekker meg de fineste blomster.
Slike øyeblikk blir verdifulle skatter! 


PS! PC-en vår har tatt kvelden og jeg får ikke lagt inn bilder fra iPad-en uten å ha google+ konto. Har prøvd å opprette dette, men jeg får det ikke til å fungere. Teknologien gjør derfor at blogginnleggene dessverre ser ut til å bli uten bilder fremover. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dager i USA og starten på vårt Rarotongaliv

Litt mer om paradisøya vår, og vår siste dag der

Ikke alt er rosenrødt