Travel uke med hint av påskefeiring

Travel, innholdsrik og gøyal uke ved veis ende!

Forrige uke ble jo avsluttet med at Malene fikk feber søndag kveld, men den var heldigvis borte da hun våknet mandag morgen. Hun var allikevel ikke helt i form, så hun ble hjemme med meg og Adrian mens Geir og Mathea tok seg en tur i barnehagen.

Senere på dagen var jeg på skolen for å hjelpe Selina med et foredrag om Norge som hun skulle holde for klassen sin. Vi hadde fremkalt noen bilder og hadde et par postkort fra Flekkefjord, norske penger, noen norske skolebøker og Freia melkesjokolade med oss. Elevene hadde gledet seg til foredraget, og de ble voldsomt engasjerte da vi sendte rundt bildene. Det samme med pengene, de ble studert nøye og de lurte på hvem som var avbildet på de forskjellige valørene.  Skolebøkene ble også tatt grundig i øyesyn. Av det Selina fortalte var det nok variasjonen mellom dagslys på vinteren og sommeren som fikk de største wow’ene. Etter at Selina var ferdig fikk de stille spørsmål, og som de spurte! Vi hadde dessverre ikke så mye tid igjen, så spørsmålsrunden måtte avsluttes. Til slutt fikk de smake melkesjokolade, og den falt i smak!

Spennende å lære om Norge!

På ettermiddagen fikk ungene smisket seg til en tur til hotellet for å bade. Det ble en skuffelse, for vannet var iskaldt! Nå er jo iskaldt et relativt begrep, men det var i hvert fall langt kaldere enn vi var forberedt på. Det har vært en del regn og overskyet i det siste så det er nok derfor vannet har blitt kaldt.

På kvelden så vi et merkelig fenomen vi aldri før har sett; månen var rød! Det var Selina og Adrian som la merke til det da de hadde lagt seg. Jeg måtte google det for å se hva det betydde, og da viste det seg at det var en måneformørkelse som var ventet å finne sted nettopp denne dagen. Det var visst en liten glipe der det kom inn lys på månen, og som det så fint stod i artikkelen tok månen opp alle solnedgangene på jorda og lyste dermed rødt. I samme artikkel skrev de også at det i løpet av disse dagene var mulig å se mars. Litt på skrå for den røde månen så vi sannelig mars også! Den så ut som ei stjerne, men lyste rødt. Spennende å se. Rød måne eller ei, stjernehimmelen her er fantastisk! 

Rød måne, stilig skue!

Den norske familien vi traff på markedet forrige lørdag har vi vært mye sammen med denne uka. Ungene leker veldig fint sammen, det er tydelig å se at de alle sammen setter pris på å leke med andre norske barn

På tirsdag var de hos oss og spiste pizza, vi var på stranda en liten tur og etterpå ble det kokosnøtt-husking og lek. Fin ettermiddag. Kvelden ble derimot litt hektisk, siden vi skulle lage et lass med kanelboller til Selina sin klasse og til å ha med i barnehagen. Nok kanelboller ble det i alle fall!
I tillegg til kanelbollene ville Selina ha med seg vafler på skolen, og som den snille pappaen Geir er stilte han klokka på halv seks og laget en haug med vafler til jenta si før skolestart;) Selina hadde egentlig lyst til å ha med seg maten på skolen siste skoledag, som var torsdag, men det passet ikke så godt siden den dagen hovedsakelig skulle tilbringes i kirka og skoledagen avsluttes kl 11. Så da ble det nest siste dag i stedet, og det funket jo det også!

Mat var stikkordet for barnehagen også på onsdag. De arrangerte da en påskelunsj/ferdig med term 1-lunsj og alle tok med seg litt mat hver. Eller, det vil si, alle tok med seg mye mat hver!! Det ble overflod av mat, og det samme skjer visst hver gang. Foreldrene blir bedt om å ta med en tallerken med mat hver, men så kommer visst alle med et fat hver.  Vi hadde med oss Geir sine kanelboller, og de falt virkelig i smak. «Har du laget disse?» og «De var nydelige!» gjallet over barnehagen;) En koselig formiddag i barnehagen, så det var godt at Adrian og jeg hadde unnet oss skolefri for å bli med!

Sa noen mat?

Lek og boklesing

Torsdag og tid for siste dag på skolen og i barnehagen. Nå er det påskeferie og ferie mellom term 1 og 2, og når term 2 starter opp i begynnelsen av mai er ikke vi her… Litt rart og vemodig er det jo, men samtidig godt med «ferie» og større frihet til å finne på ting også i ukedagene. Vi hadde «fri» den første uka vi var her, og så har det vært skole i elleve uker. Nå avslutter vi med ni dager fri.

Selina var ferdig på skolen kl 11, så da bar det rett til den norske familien-igjen! Timer med lek for ungene og skravling for de voksne. Etterpå var det en liten tur hjem, før vi spiste middag hos naboene med etterfølgende påskeeggjakt i hagen. Og vips var den dagen også forbi!

Godt fornøyd med fangsten!

Fredag var første påskefridag her. Det ble da arrangert en musikkfestival, eller beach day out som de også kalte det. Høy piknik-faktor med masse mat og drikke, og noen hadde til og med sofaer(!) med seg. Det var hoppeslott for de minste, ulike matboder og isbil. Forskjellige lokale artister opptrådte, men generelt litt kjedelig musikk. Den andre norske familien var også med, og ungene holdt leken i gang i noen timer


Festivalfolk

Lørdag tok vi først en tur på markedet og på matbutikken for å handle litt, før det ble ny tur til Muri og den norske familien. Siste sjanse for lek siden de skulle reise videre til Los Angeles på kvelden. Og ungene visste å utnytte tiden til lek, i løpet av 4,5 time så vi dem knapt! Heldigvis bor de jo ikke lenger unna enn Stavanger, så besøk skal det bli i Norge også:)


En liten flåte og noen kanoer i en meget grunn lagune=timesvis med lek.



I dag har vi vært noen timer på stranda, men i dag sa ungene at de er lei av strandliv…  Det er nok en kombinasjon av at det har vært veldig gøy å leke med de norske barna og at det da blir tilsvarende kjedelig å være alene igjen, og at de begynner å bli rastløse nå som hjemreisen nærmer seg med stormskritt.


Black Rock beach

For nærmer seg gjør den virkelig, den hjemreisen som jeg har et litt ambivalent forhold til. På en måte gleder jeg meg til å komme hjem, og også til rundreisen vi først skal ha i USA. På den andre måten er det vondt å se seg rundt i disse fine omgivelsene og vite at vi skal reise herfra. At eventyret snart er slutt! Hjemreisen ble så virkelig da vi så de andre norske i oppbruddstemning i går, og tanken på at det er vår tur på lørdag er underlig. Samtidig merker jeg at hjernen min jobber veldig med å planlegge pakking for USA, og også på å forberede seg på flyreisen på 10 timer og kavet det blir å hente bagasjen, karre seg på bussen til leiebilfirmaet, stue all bagasjen i bilen og komme seg til første hotell.  På lørdag er jeg forhåpentligvis mer eller mindre klar:)



Har såvidt begynt å pakke litt, og Malene synes det var rart og gøy å
finne frem genser igjen etter tre måneder uten, så den måtte prøves;)









Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dager i USA og starten på vårt Rarotongaliv

Litt mer om paradisøya vår, og vår siste dag der

Ikke alt er rosenrødt