Huset vårt

Hei der hjemme!

Først av alt tenkte jeg å vise dere noen bilder og fortelle litt om huset vårt. Jeg fant huset inne på ei ferieleilighetsside på internett, og fikk en god pris siden vi skal være her så lenge. Vi bor i en tomannsbolig, og i den andre enden av huset bor et par fra Tonga med ei datter som blir to i mars. Far i huset er hjemmeværende med henne, mens mammaen jobber som lege. Huset vårt har to soverom, bad og åpen stue/kjøkkenløsning. Det er også en stor, overbygget terrasse. Malene og Mathea sover på samme rom som oss, mens Selina og Adrian deler rom. Huset er veldig greit, men det er jo langt fra samme standard som hjemme. Generelt er husene små og ganske mange er shabby i forhold til husene i Norge.

Stuedelen vår
Kjøkkenet vårt

Terrassen vår. Her spiser vi alle måltidene våre:)
Hagen ved siden av huset
Hagen foran huset

Veien fra huset vårt og ned til hovedveien
Denne uka har gått unna fort som bare det. Selina trives på skolen, Adrian og jeg har fått noen gode skolearbeidsøkter og Geir har vært i en barnehage noen dager med Malene og Mathea.

Malene og Mathea i barnehagen

Jeg har også vært på foreldremøte på skolen. Gikk mye i de samme tingene som hjemme i Norge, men misnøye med usunne varer i skolekiosken og foreldres ønske om mer lekser er ikke det som oftest blir diskutert i Norge. I Norge hadde det jo vært nærmest utenkelig(heldigvis) med kiosk på skolen der de selger is, juice, pizzaboller og pølser. Ikke alt på møtet jeg fikk med meg, da det ble holdt vekselvis på engelsk og maori. Og jeg kan nok dessverre ikke skryte på meg maorikunnskaper. Møtet varte i to timer, det var stadig noen foreldre som skulle si noe. Og både på begynnelsen og slutten av møtet var det bønn. Og når alle rundt deg sitter med øynene lukket for å høre på maori-bønn, ja det er da man virkelig skjønner at man er langt hjemmefra!

På fredag hadde vi besøk av ei norsk dame som heter Grete. Hun er gift med en Cook Islander, og har bodd her på Rarotonga i mange år. Ungene syntes det var veldig greit å få snakke norsk med noen andre enn oss;)

I nabohuset vårt bor det av og til en gutt på 7 år. Han bor litt hos moren sin og litt hos faren sin, så de dagene han er hos faren sin bor han altså i nabohuset vårt. Til Adrians store glede! Forleden dag var han inne hos gutten og spilte Playstation. Stas! Adrian styrer på med sitt og kjeder seg nok ikke mer her enn hjemme, men han setter pris på å ha noen å leke med innimellom. 
På lørdag tok vi bussen til ei strand som heter Black Rock(for de av mine lesere som er kjent her!) og fikk boltret oss der noen timer. Da vi kom hjem var vi på butikken for å handle lørdagsgodis, og så ble det pizza og film. Fin lørdagskveld:)

På Black Rock


I dag, søndag, tok vi oss en tur i bassenget på hotellet som ligget 200 meter fra huset vårt. Ungene storkoste seg, og ville egentlig ikke opp av bassenget da vi skulle gå etter en og en halv time. På ettermiddagen ringte en polsk/new zealandsk familie som vi har blitt kjent med og lurte på om vi ville være med til ei strand på andre siden av øya. Så da ble det til at vi stuet oss inn bak i varebilen deres og durte avgårde. Det ble et deilig ettermiddagsbad, og siden det var lavvann kunne vi gå rundt korallene og se på fine fisker. Til og med Mathea så fiskene. Se, se, se, oi, se, se, kom fra henne da hun la merke til dem.


Mange fargerike og fine fisker å se på:)





 Da er det på tide å finne senga og lade opp til ei ny uke her på Rarotonga:)






Kommentarer

  1. kjempe fint hus dere har der nede. mvh Simone

    SvarSlett
  2. Koselig å se og høre hvordan dere har det! :-)
    Så rimelig deilig ut med turkise vann og palmer... forskjell fra her hjemme. Må innrømme at snøen kan holde seg til fjellet. Jeg vil ha vår! ;-) Hilser fra Rune

    SvarSlett
  3. Skjønner på værrapportene hjemmefra at det ikke er noe å rope hurra for... Håper dere får en tidlig vår! Du må hilse tilbake, og håper at det går bedre med beinet hans nå:)

    SvarSlett
  4. Hei :) Lurer på om du husker hvilken internettside du fant leiligheten på, og hvor mye dere måtte betale per uke/mnd? Vi drømmer om å gjøre en lignende tur, men har foreløpig ikke funnet steder som tilbyr langtidsleie. På forhånd takk for svar :)

    SvarSlett
  5. Så spennende, det er virkelig å anbefale:) vi fant leiligheten på ei feriehusside(holidayhouses.co.nz)og ba om et tilbud for langtidsleie. Tror vi betalte ca halve prisen av det som var oppgitt som ukesleie. Med daværende kurs ble det ca 9000,- pr mnd. I tillegg kom strømutgifter på ca 1.000,- pr mnd. Det er nok mulig å få hus en del billigere enn dette f.eks ved å finne noe via avisannonse etter at man er kommet ned, men vi ville ha alt på plass før vi reiste ned og var villige til å betale litt ekstra for det.

    Hvis dere ønsker flere tips om bosted eller det er andre ting dere lurer på er det bare å sende meg en mail på sillyno25@yahoo.com.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dager i USA og starten på vårt Rarotongaliv

Litt mer om paradisøya vår, og vår siste dag der

Ikke alt er rosenrødt