Ei uke på Trinity Beach

Værmessig begynte oppholdet vårt på Trinity Beach, et lite strandsted 30 minutters kjøretur nord for Cairns, dårlig. Det kom uventet uvær med lyn og torden da flyet vårt landet, noe som resulterte i at vi måtte vente en liten stund i flyet før vi kunne komme oss av. Vi  kom oss etter hvert av, men måtte vente 45 minutter før personalet på flyplassen kunne få bagasjen av flyet. Det pøsregnet på vei til hotellet, så like greit at det var kveld og leggetid da vi kom frem. Dagen etter var heldigvis været bedre. 

Vi var på Trinity Beach for 13 og 17 år siden, og det føltes fantastisk å være tilbake igjen. Det er så frodig og grønt, og papegøyer (eller noe som ligner?) flyr fritt rundt og omgir oss med eksotisk fuglekvitring. Omgivelsene minner om Rarotonga, men her er veiene større og folkene flere. Omgivelsene får oss til å glede oss ennå mer til Rarotonga!


Ett av høydepunktene her var å holde en koala. Vi kjørte opp til Kuranda, en landsby som ligger i regnskogen. Her har de ulike parker man kan betale seg inn i. Vi startet i Koala Gardens. Der fikk vi på tur holde søte, lille Milky. Jeg fikk holde den ekstra lenge, for den var så ukonsentrert og ville ikke se mot kamera. Den virret frem og tilbake med hodet. Koalaene kunne visst bli sånn om noen har på seg parfyme eller annen lukt de liker godt.





































Det er strenge regler for hvor lenge en koala kan «arbeide», og «arbeid» er begrenset til 30 minutter per dag. Forskning har vist at arbeid i dette omfanget ikke påvirket stressnivået til koalaer. 


Vi var også i en park med fugler. Flere av fuglene gikk inn for landing på oss, det var med skrekkblandet fryd. Det var til og med ei stor papegøye som landet på Geir. Den bet av en plastknapp på capsen hans, og bæsjet han ut🤣
































Etterpå var vi et sted med en stor samling sommerfugler som fløy rundt. Vanskelig å få fine bilder, da de flyr så fort! 


































En dag kjørte vi nordover til Daintree og regnskogen der. Vi var på båttur, og fikk se en liten krokodille som levde i det fri. Den var ca. tre år gammel. Guiden fortalte oss mye om krokodiller og dyre-og plantelivet generelt. Det mest overraskende var at av 1000 krokodillebabyer er det bare 3-4 av dem som blir voksne. De er visst et lett bytte for andre dyr. Det er med andre ord ikke gode odds for at denne lille krokodillen på bildet over blir voksen.


Vi så også en voksen krokodille som lå et et meter inn på land, bak noe gress. Det er en helt annen opplevelse å se krokodiller i det fri enn i en park. 


Langs veien var det enormt mange åkrer med sukkerrør. Vi kjørte mil etter mil omkranset av de, og de hadde til og med en egen jernbane for å frakte sukkerrørene. Imponerende!























































Geir sitt absolutte høydepunkt var dykking på Great Barrier Reef. Det var noen år siden forrige dykk, men det gikk visst bra. Dommen hans er at revet er veldig stort og flott, men at sikten og fiskelivet er bedre på Rarotonga.


Mens Geir var på dykketur tok jentene og jeg en liten strandtur. Det er stingerseason (brennmaneter) i Nord-Australia nå, og det er derfor potensielt livsfarlig å bade utenfor nettene. Fine strender ligger derfor ubrukt halve året. Stranda på Trinity har nett, men bølgene var høye så det ble med litt vassing. Bading tok de igjen i bassenget etterpå, og strandliv skal vi få nok av på Rarotonga. 
































Vi var også i en park i Kuranda som heter Rainforeststation. Dette stedet anbefales virkelig hvis noen av dere som leser dette har planer om en tur til Cairns-området. Her fikk vi være med på en tur i regnskogen i Army Duck, en bil fra 2.verdenskrig som kan kjøre både på land og på vann. Fra aboriginere( urbefolkningen) fikk vi også innføring i boomerang-kasting og et annet jaktredskap, samt et danseshow. Veldig gøy! I tillegg har de dyr i denne parken også, så da ble det en dose til med kenguruer og koalaer og andre australske dyr. 






































I Cairns sentrum finnes det ikke strand, kun mudderbank. De har derfor laget til et stort bassengområde med ulike dybder, og til og med sandstrand i. Et utrolig flott anlegg med gressplener rundt, og gode skiftefasiliteter. Tenk å ha noe sånt hjemme!! Det ble noen deilige timer her.




























































Leilighetshotellet vi var på var veldig greit. God plass, og med et fint bassengområde med overbygget grill, kjøkken og spiseplass. Det kan også anbefales!
































Det er regntid i denne delen av Australia, og vi var derfor forberedt på ei uke med mye regn. Utrolig nok ble det ikke noe særlig regn, og vi hadde flere fine solskinnsdager. Regn eller sol, temperaturen ligger konstant på rundt 30 grader. Både vannet i bassenget og sjøen holdt 29 grader, mens bassenget i Cairns var hele 31 grader. Nesten for varmt i heten. Geir synes det var akkurat passelig, lik temperatur som i bassenget hjemme;)


Uka vår på Trinity var skikkelig fin, og Mathea håper det ikke blir 13 år til neste gang vi reiser hit. Plutselig er vi tilbake, det er aldri godt å si med denne familien. Takk for nå, Australia!



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dager i USA og starten på vårt Rarotongaliv

Litt mer om paradisøya vår, og vår siste dag der

Ikke alt er rosenrødt