Sydney

Reisen fra Los Angeles til Sydney gikk fint, men noe kaotisk og lang kø på flyplassen på Fiji da vi mellomlandet der. Absolutt best å ha lange flyturer på natten, da sover/døser vi oss gjennom store deler av turen.  Amanda sov hele sju timer i strekk, så det gjorde turen bedre både for henne og oss. 

En snartur innom flyplassen på Fiji.

Noe stressende ble det også da bilsetet, som blir sendt som spesialbagasje, brukte så lang tid på å komme av flyet at den forhåndsbestilte transporten vår ikke kunne vente lenger på oss. De fikk heldigvis ordnet en annen sjåfør og bil til oss, men der var det bare plass til fire personer. Det endte med at jeg og ungene og bagasjen vår stuet oss inn i bilen. Geir måtte finne en annen måte å komme seg til hotellet på. I det vi var ferdig med å sjekke inn på hotellet kom allerede Geir. Han hadde heldigvis raskt funnet et tog som stoppet i nærheten av hotellet vårt, og med GPS på telefonen gikk det som en lek å finne frem. 


Sydney er rett og slett en fantastisk fin by. Jeg skal ikke skryte på meg å ha vært i så mange av verdens storbyer, men jeg kan ikke se for meg at det kan være så mange som er finere. Kombinasjonen av sjø, skyline og grønne områder er vakker. Det er store, bilfrie områder rundt de største attraksjonene, og mange parker. Det er også en veldig fin lekeplass sentralt i byen. Det et lett å komme seg rundt med ferjer og buss. Det gjør at Sydney er en veldig barnevennlig by. Dessverre er ikke reisen fra Norge like barnevennlig…


I løpet av dagene våre fikk vi med oss mye forskjellig:


Sydney Tower Eye med fantastisk utsikt utover byen: 





















Sealife, akvariet i Sydney:






 

Bondi Beach- kult sted som yrer av liv, både på stranden og langs promenaden bak. Utrolig deilig med et avkjølende bad i Sydneyvarmen:




Darling Harbour og Darling Square. Vanntingen er der ennå, Selina! :

 








Luna Park, tivoli med det som må være den kuleste utsikten fra karuseller. Ikke verste å få se Sydney Harbour med bro og operahus hengende opp ned:










 













Operahuset- trenger vel ikke noe nærmere introduksjon:

 



Hotellet (eller rettere sagt hostellet) vi bodde på var av enkel standard, men veldig greit. Vi valgte beliggenhet og utsikt foran standard, og det angrer vi ikke på. Det var ca 5 minutter å gå til både ferje og buss, og denne utsikten fra takterrassen:











I tillegg var det et greit fellesområde med spiseplasser og et stort kjøkken der man kunne lage mat selv. Absolutt et veldig praktisk overnattingssted.

Allerede før vi reiste fra Sydney lurte ungene på når vi kan reise tilbake. Det må være et godt skussmål for Sydney.

Avslutter med et bilde tatt fra flyet-fantastisk utsikt!








Kommentarer

  1. Så gøy å lese😊for noen opplevelser dere får på veien.Ikke rart hvis ikke alt går prikkfritt på den lange ferden.Hils alle fra naboene som måker snø❄️☀️

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er sant, sannsynligheten for at alt skal gå på skinner på ei så lang reise er liten! Og så blir det gode historier etterpå🤣 Hører rykter om mye snø hjemme, må si jeg foretrekker 29 grader og bading😉

      Slett
  2. Gøy å følge dere her;)
    -Anette

    SvarSlett
    Svar
    1. Koselig at du følger oss🥰

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dager i USA og starten på vårt Rarotongaliv

Litt mer om paradisøya vår, og vår siste dag der

Ikke alt er rosenrødt